Saturday, January 14, 2012

10

Mellisa menilik dirinya dihadapannya untuk kali ke tiga. patut ke dia buat macam nie. skali lagi dia berfikir. urm...Mellisa Erika jangan stop. ni je cara kau boleh buat tak nak kasi orang tahu kau sape. tanpa membuang masa Mellisa terus mengambil tas tangannya. keluar sahaja di hadapan pintu biliknya, kelihatan kakaknya sudah terpacak di hadapan biliknya.
"are you sure you want to do this?"tanya Emilyn. tak sanggup melihat adiknya terpaksa menyamar macam perempuan kampung.tapi dia memang salute dengan adiknya. seriously nampak macam perempuan kampung. dengan baju kurung cotton bunga kecik-kecik dan rambut yang ditutupi selendang kecil.persis anak dara dari kampung.
"yes.takkan la adik nak pergi kerja as Mellisa Erika. nanti bukan adik cari kerja,kerja yang cari adik. and i'm not going to turn back now ok."jawapan Mellisa mengejutkan lamunan Emilyn.
"ok. as you wish."tiada siapa yang boleh menghalang Mellisa membuat ape yang dia suka even their parents.Emilyn hanya memandang adiknya yang memasuki kereta Aston Martin kesayangannya. dia tergelak sendirian. pelik la tengok adiknya memandu keretanya dengan memakai baju kurung.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Mellisa sampai di tempat yang dituju. Bangunan HAZEER tersenrgam indah dihadapannya. disinilah terletaknya tempat yang ingin ditujunya iaitu Syarikat HAZEER Sdn. Bhd.Betullah tempat ni. getus hatinya sambil melihat surat temu duganya. tanpa membuang masa Mellisa terus memarkirkan keretanya di tempat yang tersorok dan menuju ke bangunan tersebut.

setibanya Mellisa di ruang legar bangunan tersebut, dia perasan akan mata-mata yang melihatnya. apa. korang ingat minah kampung tak leh ke nak masuk dalm bangunan nie. kakinya menuju kearah kaunter pertanyaan. dengan bajet ayunya dia bertanyakan penyambut tetamu
"cik boleh saya tahu mane bilik temu duga?"tanya Mellisa. Dengan angkuhnya penyambut tetaamu itu menjawab
"please go to level 4."ceh bajet aku tak tahu bahase omputih je. eleh.takpe takpe. tau la kau nanti.
tanpa membuang masa Mellisa terus menuju ke arah lif dan memasukinya.

setibanya dia di bilik temuduga tersebut dia terus mengambil tempat disebelah perempuan yang anggun. cantiknya perempuan ni.puji Mellisa. dia tersenyum kepada wanita tersebut. akan tetapi entah kenapa senyumannya tidak dibalas. Setelah menunggu selama 30 minit, akhirnya namanya dipanggil.

you can do it Mell. Dia memberikan kata2 perangsang untuk dirinya sendiri. Tanpa berlengah lagi dia terus menolak daun pintu mensyuarat tersebut. Tanpa membuang masa dia terus mengambil tempat duduk yang telah disediakan oleh pihak pengurusan. Cuak giler siot. Calm down Mellisa Erika. Don't be panic. dia menghela nafasnya perlahan-lahan tanda dia sudah bersedia.

"you are Mellisa Erika, graduate in engineering from University of Cambrige?" tanya seorang lelaki yang memegang kertas sambil memandang laptop. Resume dia agaknya. Macam kenal suara tu. Papelah asal dia tak kacau hidup aku sudah.

"Ape yang awak rase membolehkan awak bekerja di syarikat ini." tanya lelaki tersebut tanpa mengangkat mukanya dari laptop itu.

"Saya bukanlah seorang yang hebat but i can proudly tell you that i deserve this post" ujar Mellisa dengan yakin.

"You accepted.Now, you can sign here." ujar lelaki tersebut sambil menghulurkan surat tanpa memandangnya. Sombong. Getus hati Mellisa. Tanpa membuang masa dia terus menandatangani surat perjanjian tersebut tanpa membacanya dengan teliti.

"Nah." Mellisa menyerahkan surat tersebut kepada lelaki tersebut.

"So Miss Mellisa Erika. Welcome to HAZEER family.You can start tomorrow. Your position is being my secretary." ujar lelaki tersebut.

"ok..WHAT??" ujar Mellisa yang terkejut. SECRETARY. aku bukan apply untuk jd junior Engineer untuk syarikat ini ke? Dia merampas kertas yang berada di tangan lelaki tersebut. OMG. aku da tandatangan surat salah.isk. tu la lain kali tengok la betul2. kutuknya terhadap dirinya sendiri.

"Encik...." panggil Mellisa.

"Yes.."jawab lelaki tersebut sambil berpling kepada Mellisa. Mellisa terkejut apabila melihat wajah lelaki tersebut. Wajah yang membuat dia membawa diri ke luar negara. And now I will stuck with him. ujar Mellisa perlahan.




PERHATIAN

kepada yg nk comment pasal novel nie...sila ke vampykidz.blogspot.com & tulis comment anda di dalam chat box.
time kaseh..

you've fallen for me