Tuesday, June 10, 2014

11

urghhh.....asal boleh jadi camni....adoii...sakit kepala aku..anyway..better aku pegi jumpa ngan Zarinn dulu..kalau x silap aku dia kerja kat sini gak..getus Mellisa.
tanpa membuang masa dia terus menuju kearah bilik Zarinn. Nasib Baik dia tidak terputus hubungan dengan Zarinn. tahu jugak mana bilik si Zarinn. Itupun atas bantuan map yang ada kt bangunan nie. hehe..Dah jumpa pun..sorak Mellisa di dalam hati. Mellisa mengetuk pintu bilik Zarinn.
"Masuk"laung Zarinn dari dalam. Tanpa membuang masa, Mellisa terus menolak pintu.
"ehem..ehem.. Cik boleh tak saya masuk interview."tanya Mellisa.
Zarinn pelik.. Asal nak interview kt aku bukan kat tingkat 4 ke? tapi macam kenal suara tu?Dia memandang sepintas lalu dan berkata
"maaf cik ini bukan tempat interview." jawab Zarinn. wait.. Mell..tanpa membuang masa dia terus bangun dan memeluk Mellisa..
"i miss you so much Mell"ujar Zarinn yang terus memeluk Mellisa.
"me too.aku ingat kau da lupa aku" ujar Mellisa
"no way. aku takkan lupa besties aku.and can you explain to me what happen to you. dengan pakai baju orang kampung. it is totally not you okay. Mellisa Erika, the most famous teenager's model wearing this things."ujar Zarinn yang masih tak percaya dengan apa yang dia lihat.
"no way aku nak pakai ala vogue gitu nak datang interview. nanti payah pulak. btw aku da dapat kerja kt sini.and many thing i want to share with you. let's go, lunch with me."tukas Mellisa.Zarinn melihat jam dipergelangan tangannya. da nak lunch xpe la. abang tak marah kot aku keluar. desis hatinya.
"let's go."
--------------------------------------------------------------------------------
"how's your life skarang??" tanya Zarynn sambil menyuapkan sesudu nasi ke dalam mulut.sedapnya.lauk pauk yang dipesan olehnya dan mellisa nampak menyelerakan..
"camtu aje lah.bz dgn modelling job, and now aku dh start keje dgn HAZEER.".ujar mellisa dengan tenang sambil menikmati makanan yang ada dihadapannya.dirasakan sudah lama dia tidak makan masakan ala kampung.
"bestnye..nnt bleh kite slalu jmpe sbb kn kau dh keje as junior engineer kt sini" ujar Zarynn.
"actually aku jd secretary bos kau..macam mane ntah aku boleh tersalah sign agreement." Zarynn yang mendengar penjelasan mellisa tersedak..
"What??? Kau jadi secretary Nufail?" tanya Zarynn. Tiba-tiba dia menjadi risau..how come...diorang mne boleh jumpa..memang x sebulu langsung.nanti boleh terbalik satu pejabat kalau diorang duduk bersama. Zarynn memandang Melissa yang sedang enak menjamu selera.
"So kau nak buat mcm mana??" Melissa cuma tersenyum apabila mendengar pertanyaan Zarynn. Nak ckp yg orang kenal dia. Nope. They didn't. They just know Melly Erika, not Melissa Erika.
"Adalah". Melissa memandang Zarynn dengan pandangan yg penuh bermakna.
--------------------------------------------------------------------------
Melissa hanya memakai baju kebangsaannya ketika turun untuk makan malam. Kelihatan semua ahli keluarganya telah berkumpul.
"Assalamualaikum mama papa" tegur Melissa sambil mengambil tempatnya di sebelah Emilyn.
'Waalaikumussalam'. Jawab mereka serentak.
'Banyaknya yang mama masak.semua lauk favourite Erika je'. Datin Marina tersenyum mendengar kata-kata anaknya.
'Untuk anak-anak mama, mintak aje ape ape mama sanggup buat'. Melissa bangun dan terus menuju kearah mamanya lalu memeluk Datin Marina.
'Sayang mama'. Sebuah ciuman dihadiahkan kepada mamanya
'Yelah. Sayang mama aje'. Tergelak Melissa mendengar usikan ayahnya. Dia terus melakukan perkara yang sama kepada papadan kakaknya.
'Dah. Mesti semua dah puas hati. Jom kita makan. I'm starving. Erika baca doa ok'. Celoteh Melissa disambut dengan gelak ketawa seisi keluarga. Terasa bahagia apabila semua orang gembira.
'Erika. Lupa papa nak tanya. Macam mana dengan interview hari ni? Ok?'. Melissa terdiam mendengar pertanyaan papanya
'Ape yang oknye pa. Kena jadi secretary. Careless. Salah sign agreement'. Melissa merenung kearah Emilyn yang sedang makan. Menyesal bagitau.bentaknya dalam hati.
'Betul ke Erika?' Melissa hanya mengangguk lemah.
' So what are you going to do?' pertanyaan papa sudah dapat diagak oleh Melissa namun dia memilih untik mendiamkan diri. Kita tunggu dan lihat ajelah papa, gumamnya rendah.
----------------------------------------------------------------------------------------------------

PERHATIAN

kepada yg nk comment pasal novel nie...sila ke vampykidz.blogspot.com & tulis comment anda di dalam chat box.
time kaseh..

you've fallen for me